Moon Illustraties

"Ik heb mezelf opnieuw de vrijheid gegeven
om te creëren."

I am Woman & Hoe het begint

In 2015 had ik n creatieve megadip. Ik had (heb) een goedlopend bedrijf, maar na jarenlang alleen in opdracht werken was ineens mijn drive en plezier in het illustreren foetsie. Met een zetje van een goede vriendin ging ik weer heerlijk analoog schilderen, knippen, plakken en kleuren. Zonder opdracht. Zonder druk. Zonder deadlines. Dat was heerlijk! Er ontstonden vrouwengezichten. En al deze portretten straalden een kracht uit (de kracht die ik zelf waarschijnlijk een beetje kwijt was).

Dat jaar maakte ik heel veel van deze portretten, en al creërend ontstond het idee:
Ik wilde 40 of 50 portretten maken, die stuk voor stuk een gemoedsstemming verbeelden. De vrouw in haar kracht. Al die portretten wilde ik gaan bundelen in een boek. Een boek dat mooi en fijn is om in te bladeren. Een inspiratieboek. Voor vrouwen. En bij die 40 portretten wilde ik 40 verhalen over kracht, over verwondering, over vervoering, over zijn en over vrouw-zijn. Inspirerende verhalen van 40 sterke, wijze, boeiende vrouwen. Én ik wilde alles in eigen beheer uitbrengen. Én dat boek zou dan vóór kerst 2016 klaar moeten zijn…

En daar sneed ik mezelf in de vingers.
Ik legde mezelf zoveel druk en deadlines op, dat zelfs mijn nieuwe vrije werk een ‘moetje’ was geworden. De twijfel sloeg toe. Het idee werd te groot en ongrijpbaar.
Wie zit er nou te wachten op zo’n boek? Waar haal ik het geld vandaan om zoiets te laten drukken en distribueren? Waarom zouden 40 vrouwen voor mijn project willen schrijven? En nog meer van dat soort vraagstukken.

Ik legde de focus weer op mijn werk in opdracht, 2016 ging voorbij, en mijn boek-idee lag diep weggestopt in de koelkast.

Tot een paar weken terug ineens mijn kwartje viel: Stik, ik ga het gewoon doen!
Ik heb alle deadlines en druk van mijn project afgeschud, en mezelf opnieuw de vrijheid gegeven om te creëren en hier blij van te worden.

Mijn doel: Het boek I am Woman.

Hoe?
Daar kom ik gaandeweg wel achter.
Wanneer?
Als het af is.
Met wie?
Met lieve, interessante vrouwen die op mijn pad zijn en nog gaan komen.
En intussen? Schilderen, maken, onderzoeken, leren, knippen en plakken, genieten en verwonderen!
Het ‘hoe’ komt vanzelf.

Op dit moment ben ik bezig met deze Moonisme website vorm te geven. De webshop werkt nu (yeay!), dus ik stop volledig met verkopen op Etsy.
Inmiddels heb ik 8 van mijn ‘Women’ op 13×18 kaarten laten drukken (met ronde hoekjes!). De opbrengst van de verkoop van deze kaarten gaat in de spaarpot waar ik straks mijn boek van ga laten drukken.

Grote avonturen beginnen met een eerste stap!

I am Woman!

Publicatie: 18-02-2017Naar het overzicht